1st Century BC
People used bread as plates. They put meat and
vegetables onto some bread and ate with their fingers. These were the first
open sandwiches, and they called them “trenchers”.
18th Century
The name “sandwich” first appeared. An Englishman,
John Montague (1718-1792), the Fourth Earl of *Sandwich, liked to eat and gamble
at London’s Beef Steak Club. Sometimes he stayed 24 hours at the gaming table.
He was hungry, but he didn’t want to stop gambling, so the chef from the club
put some beef between two pieces of bread, and he ate while he gambled. This
new meal became very fashionable with other men in the club, and they called it
the “sandwich” after the Earl.
*Sandwich is a town in the South of England.
19th Century
An American writer, Eliza Leslie, introduced
sandwiches to America. In 1837, she wrote a cookbook, “Directions for Cookery”.
In it she had a recipe for ham sandwiches: “Cut some thin slices of bread and
ham. Butter the bread and put the ham between two slices with some mustard. Eat
for lunch or supper”. Americans loved them.
20th - 21st Century
Sandwiches became very popular indeed. They
were easy to make and they were a wonderful, cheap, portable meal for workers
and school children.
1r siglo AC
Un famoso rabino, Hillel el Viejo, hizo el primer emparedado que
tenemos constancia. Mezcló algunos frutos secos, manzanas y especias con un
poco de vino, y lo puso entre dos matzohs (pedazos de pan plano).
siglo VI - XVI
La gente usaba el pan en forma de placas. Ponían la carne y las
verduras encima de un poco de pan, y comían con los dedos. Estos fueron los
primeros sándwiches abiertos, y los llamaron "tajaderos".
siglo XVIII
El nombre de "sándwich" apareció por primera vez. Un inglés,
John Montague (1718-1792), el cuarto conde de Sandwich *, le gustaba comer y
jugar en el Club de Londres Beef Steak. A veces se quedaba a 24 horas en la
mesa de juego. Tenía hambre, pero no quería dejar de jugar, por lo que el chef
del club puso un poco de carne entre dos pedazos de pan, y comía mientras
jugaba. Esta nueva comida se convirtió muy de moda con otros hombres en el
club, y lo llamaron el "sándwich" por el conde.
* Sandwich es una ciudad en el sur de Inglaterra.
siglo XIX
Una escritora americana, Eliza Leslie, introdujo los sándwiches a los
Estados Unidos. En 1837, ella escribió un libro de cocina, "Orientaciones
para la cocina". En él puso una receta de bocadillos de jamón: "Cortar
unas rebanadas finas de pan y jamón. Untad con mantequilla el pan y poner el
jamón entre dos rebanadas con un poco de mostaza. Coma para el almuerzo o la
cena ". A los estadounidenses les encantó.
siglo XX-XXI
Los sándwiches se convirtieron en algo muy popular. Eran fáciles de
hacer y eran una maravilla, comida económica y portátil para los trabajadores y
los niños de la escuela.
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